تامین برخی از کالاهای مورد نیاز کشور توسط شناورهای غیر تجاری صورت میگیرد که به واردات ته لنجی معروف است. واردات این نوع شناورها غیرقانونی نیست و دولت برای ایجاد اشتغال این اجازه را به آنها داده تا مقدار مشخصی کالا را بدون عوارض وارد کنند.
اکثر شناورهای ته لنجی در بخش جنوبی کشور و در استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستان بلوچستان و بوشهر فعال هستند. واردات کالا از طرف چنین شناورهایی دارای محدودیت است و هر ملوان تنها میتواند کالاهایی به ارزش 1500 دلار وارد کند. البته در برخی مواقع براساس دستورالعملهای خاصی که دولت صادر میکند، میتوانند 5 الی 6 بار کالا به ارزش خاصی را وارد کنند. اگر جزو آن دسته افرادی باشید که به شهرهای جنوبی کشور مسافرت کردهاید حتما متوجه شدهاید که بسیاری از مغازههای جنوبی کالاهای ته لنجی را به فروش میرسانند که مورد استقبال مشتریان نیز هست.
شرایط مورد نیاز برای واردات ته لنجی چیست؟
در رابطه با واردات ته لنجی هیچ شرایط خاصی مورد نیاز نیست و هر شخصی میتواند کالای مورد نیاز خود را در کمترین زمان و حداقل هزینه ممکن وارد کند. در صورتی که کالای مورد نظر خود را از یک کشور خریداری کردهاید میتوانید برای انتقال آن به داخل کشور از شناورهای ته لنجی استفاده کنید.
چه کالاهایی را میتوانید به صورت ته لنجی از دبی وارد کنید؟
بسیاری از شناورهای وارد کننده ملزم به رعایت قوانین گمرکی جمهوری اسلامی ایران هستند و تنها مجاز به واردات کالاهایی هستند که در این قوانین اشاره شده است. کالاهایی مانند پوشاک، لوازم الکترونیکی، لوازم صنعتی، وسایل برقی، قطعات خودرو و خشکبار ….. .
براساس مصوبه ای که دولت برای این شناورها ابلاغ کرده، آنها از تخفیفهایی برای واردات کالا برخوردار هستند که این تخفیف ها برای کالاهای غیر خوراکی تا 50 درصد و اقلام خوراکی 100 درصد است.
چه عواملی در مدت زمان حمل به وسیله لنج تاثیر میگذارد؟
مدت زمانی که طول میکشد بار خود را از طریق ته لنجی وارد کنید به عوامل متعددی بستگی دارد که از مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدت زمان مورد نیاز برای بار زدن از کشور مبدا
- وضعیت آب و هوایی دریا
- مدت زمانی که برای ترخیص کالا به داخل کشور صرف میشود
- سرعت عمل نیروهای طرف قرارداد
به عنوان مثال واردات بار از دبی به صورت ته لنجی از یک هفته تا سه هفته به طول میانجامد.
هزینه واردات کالا به صورت ته لنجی چقدر است؟
هزینه واردات کالا به صورت ته لنجی نیز همانند مدت زمان تحویل به عوامل مختلفی بستگی دارد و در برخی موارد با چالشهای خاص خود مواجه است. اما اصلیترین عوامل در افزایش و یا کاهش قیمت حمل کالا میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:
- لنجی را که برای انتقال کالا انتخاب کردهاید از چه نوعی است.
- ارزش کالای وارداتی شما چقدر است.
- اندازه و ابعاد کالا (که در هزینه واردات تاثیر گذار است).
چه کالاهایی را نمیتوانید به صورت ته لنجی وارد کنید؟
براساس قوانین کشور ورود برخی از کالاها به کشور ممنوع است که میتوان به مشروبات الکلی، اسلحه سرد و گرم، فیلم و پوسترهای مغایر با شئونات کلی و مذهبی کشور که منع شرعی و قانونی دارند، اشاره کرد.
آیا حمل بار ته لنجی قاچاق محسوب میشود؟
اگر مغایر با قوانین و مقرراتی که برای شناورها تعریف شده است، عمل کنند و میزان بار آنها از حداکثر باری که در سال میتوانند وارد کنند بیشتر شود، کالاهای وارداتی آنها قاچاق به حساب میآید، در غیر این صورت هر نوع وارداتی به عنوان کالای وارداتی قانونی شمرده میشود.
مزایای واردات کالا به صورت ته لنجی چیست؟
کالاهایی را که از طریق ته لنجی وارد میکنید بدون عوارض است و یا اینکه کمترین عوارض برای آنها پرداخت میشود. از طرف دیگر هر نوع وارداتی با استفاده از چنین لنجهایی بسیار سریعتر و به دور از تشریفات اداری خاصی صورت میگیرد.
بهترین منطقه برای واردات ته لنجی کدام کشور است؟
در حال حاضر کشور امارات و شهر دبی بهترین گزینه برای واردات کالا به صورت ته لنجی است. این شهر به دلیل نزدیکی به آبهای کشورمان و از طرف دیگر تعرفه بسیار ناچیزی که برای صادرات انواع کالاها دارد به عنوان یک گزینه ایدهال برای واردت به کشورمان به شمار میرود.