امارات متحده عربی در طی سه دهه اخیر با انجام اصلاحات عظیم در بخش اقتصادی، به یک قطب تجاری مهم در منطقه و جهان تبدیل شده است. اقتصاد امارات را میتوان یک اقتصاد پویا دانست که به سرعت خود را متنوع کرده است.
این کشور که عضو سازمان تجارت جهانی است به دلیل موقعیت استراتژیک خود به عنوان دروازه بازارهای منطقه معرفی می شود و فرصتهای تجاری بسیار زیادی برای جذب سرمایهگذاران و صادرکنندگان جهان از جمله صادر کنندگان ایرانی فراهم آورده است.
موقعیت امارات
این کشور در غرب آسیا قرار دارد و از سمت شرق به شبه جزیره عربستان منتهی می شود و با کشورهای عمان، عربستان سعودی، ایران مرز مشترک دارد. ابوظبی پایتخت این کشور است و دبی نیز به عنوان پایتخت اقتصادی این کشور شناخته می شود.
امارات متحده عربی دارای یک پادشاهی انتخابی است که از اتحاد هفت امارات شامل ابوظبی، عجکان، دبی، فجیره، راسالخیمه، شارجه و امالقیوین شکل گرفته است. جمعیت این کشور 9.2 میلیون نفر است که تنها 1.4 میلیون نفر را شهروندان اماراتی تشکیل می دهند و بقیه تبعه کشورهای مختلف جهان هستند.
اقتصاد امارات
امارات در حال حاضر بعد از عربستان سعودی دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه است و اصلیترین منابع درآمدی آن را نفت و گاز و بخش گردشگری تشکیل می دهد. البته در سالهای اخیر تلاش زیادی را برای تنوع بخشیدن به منابع درآمدی خود شروع کرده است.
صادرات به امارات
کشور امارات به عنوان یکی از اصلیترین و مهمترین شرکای تجاری ایران به شمار میرود و سالانه میلیاردها دلار کالا از ایران به این کشور صادر میشود. از طرف دیگر حضور بسیاری از شرکتهای مطرح بینالمللی در این کشور باعث شده است که اهمیت آن برای ایران پیش از پیش مطرح شود.
از اقلام صادراتی ایران به امارات میتوان به سوختهای فسیلی، مس، آهن و فولاد، میوه و خشکبار، سنگ و فلزات قیمتی، انواع سبزیجات و صیفی جات، سنگهای ساختمانی و سرامیک، فلز روی، ماهی و انواع آبزیان، سرب و محصولات کشاورزی اشاره کرد.
چرا امارات گزینه مناسبی برای صادرات است؟
با توجه به اینکه کشور امارات رابطه تنگاتنگ اقتصادی با کشورهای قدرتمندی مانند آمریکا، چین و اتحادیه اروپا دارد و هم اینکه مسیر ارتباطی کوتاهی میان دو کشور وجود دارد، همچنین از منظر جذب سرمایهگذاری و رشد اقتصادی به عنوان یکی از قطبهای مهم در خاورمیانه شناخته میشود، بنابراین به عنوان ایدهالترین شریک تجاری می توان به آن نگاه کرد.
از طرف دیگر این کشور به دلیل قرار گرفتن در بخش بیابانی ظرفیت و قابلیت تولید برخی از محصولات صنعتی و کشاورزی را ندارد و مجبور است نیازهای داخلی خود را در این بخش از طریق واردات تامین کند. بنابراین با در نظر گرفتن چنین عواملی میتوان نتیجهگیری کرد که امارات میتواند به عنوان مقصد صادراتی بسیاری از کالاها ارزآوری قابل توجهی برای ایران داشته باشد.
چه نکات مهمی را در صادرات به امارات باید در نظر بگیریم؟
- اولین نکته مهم این است که این باور نادرست را که هر کالایی را میتوان در امارات بفروش رساند، باید از ذهن خود کاملا خارج کنید. امارات استاندرادهای بسیار سختیگرانه ای را در ارتباط با کالاهای وارداتی به خصوص آن دسته از کالاهایی که با زندگی روزمره افراد سروکار دارد، وضع کرده است. مانند محصولات غذایی و بهداشتی.
- با توجه به اینکه اقتصاد این کشور آزاد است باید محصولات خود را در این کشور برندسازی کنید زیرا در آنجا با رقبای سرسختی مواجه هستید.
- قبل از هر کاری قوانین و مقررات مربوط به صادرات این کشور را به دقت مورد مطالعه قرار دهید و درباره تعرفههایی که برای کالاها و محصولات وضع می شود اطلاعات دقیقی به دست آورید.
جمعبندی
امارات یکی از قطب های اقتصادی پیشرفته در جهان است. این کشور به دلیل اینکه در موقعیت خشک و کم آبی قرار دارد بسیاری از کالاها و محصولات مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران وارد می کند. اگر قصد دارید به این کشور صادرات داشته باشید حتما درباره قوانین، مقررات و تعرفه هایی که برای کالاهای وارداتی در نظر گرفته است اطلاعات لازم را بدست آورید.