قطر کشوری نسبتا کوچک در حاشیه خلیج فارس است. اما یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان با تولید ناخالص داخلی (GDP) بسیار بالا به شمار میرود. جمعیت این کشور به دلیل پذیرش بالای پناهندگان روبه رشد است و در سالهای اخیر توانسته فرصتهای صادراتی بینظیری را برای کشور ما ایجاد کند.
قطر در حال حاضر یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت و گاز جهان محسوب میشود و میزان مصرف داخلی آن بسیار ناچیز است. از این رو بخش اعظم تولیدات خود را به کشورهای مختلف جهان صادر میکند.
قطر در حال حاضر بسیاری از مواد مصرفی خود را خارج از کشور تامین میکند، این یک فرصت استثنایی برای کشور ما است تا بتوانیم حجم صادرات خود به این کشور حوزه خلیج فارس را افزایش دهیم.
اطلاعات جمعیت شناختی قطر
جمعیت این کشور در سال 2020 بالغ بر 2.880 هزار نفر بود که نزدیک به 80 درصد از آنها در دوحه ساکن هستند. از این جمعیت تنها 450 هزار نفر افراد بومی این کشور را تشکیل میدهند. همچنین 97 درصد جمعیت قطر شهرنشین و تنها 3 درصد از آنها در روستاهای این کشور سکونت دارند.
زبان رسمی قطر عربی است. اما به دلیل مهاجر پذیر بودن، زبان انگلیسی، اردو و فیلیپینی نیز بسیار رایج شده است. حکومت قطر رسما یک پادشاهی مشروطه، اما با اختیارات گسترده است و فرهنگ آن شباهت بسیار زیادی به سایر کشورهای دیگر در شبه جزیره عربستان دارد.
برای صادرات به قطر باید چه مراحلی را طی کنیم؟
به دلیل اینکه روابط بین ایران و قطر در سالهای اخیر مطلوب بوده، بنابراین شرایطی پیش آمده که بسیاری از بازرگانان میتوانند بدون نگرانی صادرات خود به این کشور را افزایش دهند. اما برای صادرات باید برخی شرایط و مراحل مورد ارزیابی قرار گیرد. بدین معنی که به طور مداوم بازار این کشور را شناسایی کرده و کالاهای مورد نیاز را رصد کنید و صادرات خود را براساس قوانین و مقررات آن انجام دهید.
چطور به قطر صادرات کنیم؟
کشور قطر نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان قوانین و استانداردهای خاصی برای ورود کالا به کشور خود در نظر گرفته است. از آنجایی که قطر بایر است و امکان کشاورزی در آن وجود ندارد بسیاری از کالاها و محصولات مورد نیاز داخلی را از طریق کشتی و یا هوایی از سایر کشورهای دنیا تامین میکند.
اگر قصد دارید کالا یا محصولی را به این کشور صادر کنید قبل از انجام هر کاری باید مشتری خود را در این کشور پیدا کنید و بتوانید کالای خود را با قیمت معقول به آن عرضه کنید. اگر کالای شما مورد تایید خریدار قرار گرفت باید آن را در مبدا بستهبندی و پلمپ کرده و در اختیار واحد گمرکی قرار دهید.
میزان صادرات ایران به قطر چقدر است؟
حجم صادرات ایران به قطر در سال 2021 بالغ بر 175.37 میلیون دلار بود که بیشترین سهم شامل حیوانات زنده با 46.17 میلیون دلار، سبزیجات خوراکی 44.37، میوههای خوراکی، آجیل، مرکبات، خربزه، نمک، خاک، سنگ، سیمان، آهک، غلات، آرد، نشاسته، پلاستیک و برخی محصولات متفرقه دیگر بوده است.
قوانین گمرکی قطر
دولت قطر قوانین کاملا سختگیرانهای را برای ورود کالا به این کشور در نظر گرفته است. تمام اقلام و کالاهایی که به این کشور وارد میشوند باید فرم اظهارنامه گمرکی داشته باشند تا هنگام ورود کالا به سازمان GAC ارسال شود. باید توجه داشته باشید که در صورت هر گونه مغایرت کالا با اظهارنامه، کالا عودت داده شده و مشمول جریمه نقدی و عوارض اضافی خواهد شد.
عوارض ورود کالا به قطر چقدر است؟
همه کالاهایی که به قطر وارد میشوند مشمول عوارض هستند. اما مقدار عوارض برای هر کالا متفاوت است. به عنوان مثال بار عمومی شامل 5 درصد عوارض، فولاد 20 درصد، اوره و آمونیاک 30 درصد، و برای سیگار، تنباکو و مشتقات آنها نیز تا 100 درصد عوارض دریافت میشود. برخی از کالاها نیز معاف از مالیات هستند، مانند لوازم شخصی و منزل، وسایل مربوط به موسسات خیریه و برخی کالاهای دیپلماتیک و نظامی.